HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Zeevoedsel

We struinen langs de Zeeuwse kust en ik laat zien wat voor rijkdom er aan voedsel is. Dit kunnen zeewieren, landplanten, zeevruchten en schaaldieren zijn. Wil je zelf wat meenemen voor persoonlijk gebruik? Geen probleem, want het verzamelen van met name zeevruchten leeft in deze streek nog erg sterk en is tot een bepaalde hoeveelheid toegestaan.

 

Langs Nationaal Park Oosterschelde bevindt zich onze route en daar begeven we ons de gehele dag. Op deze unieke locatie komen de meeste zeewieren van Nederland voor en tijdens een wandeling behandelen we de leerstof. Het verzamelen van zeewieren en sommige zeevruchten is tot een bepaalde hoeveelheid toegestaan. Neem echter wel kaplaarzen of hoge waterdichte schoenen mee, want je ontkomt er niet aan om dan in het water te staan. Een afsluitbare emmer of een aantal zakken om het verzamelwaar in te stoppen is ook geen overbodige luxe. Het mooie van de kuststreek is dat het gehele jaar voedsel is te vinden. Het ligt letterlijk voor het oprapen. Het was niet voor niets dat de eerste nederzettingen van de mens aan grote wateren lag zoals zeeën en oceanen. Tijdens deze dag behandelen we ongeveer 10 eetbare zeewieren, zo'n 20 landplanten en diverse zeevruchten en schaaldieren.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                        
 Nederland, Serooskerke (aan Nationaal Park de Oosterschelde)                             
 Datum

 24-06-2023

 Tijdsduur van 9.30 tot ±14.00/15.00 uur
 Kosten

 € 69,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief overzichtslijst van al het behandelde voedsel
 Exclusief lunch, drankjes, vervoer en verzekeringen
 Lees een blog voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 10 eetbare zeewieren worden behandeld
  • ongeveer 20 eetbare planten worden behandeld
  • eetbare zeevruchten en schaaldieren
  • advies over het determineren
  • u ontvangt een informatieve overzichtslijst van alle behandelde zeewieren, zeevruchten, schaaldieren en planten

 

Bericht uit ons gastenboek

 

03-07-2018 | Meestal ben ik niet zo attent om in een gastenboek te schrijven maar ik kan er niet omheen om mijn ervaringen te delen. Weer een heel prachtig en inspirerend weekend met Wildernisschool Outback! Zaterdag 30 Juni 2018, Zee voedsel op locatie De Schelphoek te Serooskerke aan Nationaal Park De Oosterschelde, onder leiding van Mark. We hebben een 10 tal zeewieren leren kennen, ruiken, voelen, zien en proeven erg leuk en heel leerzaam. Nooit geweten dat er zoveel soorten al foeragerend te vinden zijn. Ook hebben we wat van de verschillende groepen wieren geleerd en waar en op welke diepte deze te vinden zijn. En natuurlijk kwamen er ook andere zeebewoners aan bod, wormen zagers, krabben, garnalen, vissen en diverse schelpdieren. Heerlijke oesters zo uit zee gegeten! Zelf heb ik wat schelpdieren verzameld met hulp van mede cursisten en hun kinderen. S ’avonds thuis heb ik met de vers gevonden schelpdieren o.a. Kokkels, Tapijtschelpen, Alikruiken, Oesters en Schaalhoorns een heerlijk maaltje berijd in bouillon. Mark vertelde over de eerste bewoning in ons land aan de kust, ik kan me er nu iets bij voorstellen. Mathieu.

 

 

   

   

 

   

 

   

   

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com