|  |  |  |  |
|  |  |

Wildplukken 2
Dit lange weekend staat geheel in het teken van wildplukken. We verzamelen plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, vruchten en noten, maar ook paddenstoelen en misschien wat insecten. Het najaar geeft veel voedsel af en daar gaan we dankbaar gebruik van maken. Het weer en de biologische klok in deze periode bepaalt de hoeveelheid, maar er zal genoeg variatie aanwezig zijn om dit weekend te doen slagen.
In de Belgische Ardennen wordt dit voedzame weekend uitgevoerd. Zowel vrijdag, zaterdag en zondag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in ons huisje terug zijn zodat we het verzamelde voedsel ontspannen in onze keuken kunnen bereiden. Ander voedsel zoals vis en fruit zijn ook aanwezig waardoor we aanvullende bereidingswijzen kunnen laten zien en proeven. Wat denkt u van gerookte vis vanuit een rookton? Of gedroogde appels of ander fruit? De hedendaagse keuken gebruiken we er dus ook bij. Een cursus waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken. Cursusinhoud
- wandelingen waarbij we natuurlijke voedsel gaan verzamelen zoals diverse plantendelen en paddenstoelen
- uiteenlopende gerechten maken van dit verzamelde voedsel
- ter demonstratie aanvullend voedsel zoals vis en fruit conserveren
- conserveren in het algemeen
Bericht uit ons gastenboek
08-10-2012 | We hebben heerlijk gegeten: ommelet met parelstuifzwam, reuzenparasolzwam als vleesvervanger, klaverzuring en madeliefjes als salade, wortel van grote klis en salamonszegel als knabbel, hazelnootkoekjes, mint/kamillethee, rozenbottelsap (weinig werk ook ;-)) én meer. Als je meer wil weten over natuurlijke voeding is deze cursus een aanrader.... Machiel Appel
|
 |
|
|  |
|  |  |  |  |  |  |  |  | Wildernisschool Outback | kvk: 24489991
|
wildernisschool@gmail.com |
|  |  |
|
|