HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Wildplukken 1


Dit weekend staat geheel in het teken van het verzamelen van wild voedsel, ook wel wildplukken genoemd. Weoogsten plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, maar ook zeewier, zeevruchten en misschien wat insecten. Het weer en de biologische klok bepaalt wat we kunnen verzamelen. Met wat geluk hebben we vers gevangen zeebaars om ook te bereiden. Hoe het ook is; het zal sowieso een culinair weekend worden.

 

In de provincie Zeeland vindt dit voedzame weekend plaats. Zowel vrijdag als zaterdag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in onze bivak terug zijn zodat we het verzamelde voedsel ontspannen in onze primitieve buitenkeuken kunnen bereiden. We staan onder een groot dak van een oude schuur waardoor we ten allen tijde droog kunnen staan. Om voedsel te bereiden maken we gebruik van divers mogelijkheden. Ander voedsel zoals aardappelen, rijst en fruit zijn ook aanwezig waardoor we complete maaltijden kunnen maken. Een heerlijke cursus waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                      
 Nederland, Burgh-Haamstede                                                                     
 Data 23 t/m 25-06-2023

 Tijdsduur van vrijdag 14.00 uur t/m zondag ±14.00 uur
 Kosten

 € 175,- per persoon

 Aantal deelnemers

 minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief diner en drankjes
 Exclusief overige maaltijden en drankjes, vervoer en verzekeringen
 Lees een verslag
 05 t/m 07-10-2012
 Lees een blog voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • wandelingen waarbij we natuurlijke voedsel gaan verzamelen zoals diverse plantendelen en paddenstoelen
  • uiteenlopende gerechten maken van dit verzamelde voedsel
  • ter demonstratie aanvullend voedsel zoals vis en fruit conserveren
  • conserveren in het algemeen

 

Bericht uit ons gastenboek

 

08-10-2012 | We hebben heerlijk gegeten: ommelet met parelstuifzwam, reuzenparasolzwam als vleesvervanger, klaverzuring en madeliefjes als salade, wortel van grote klis en salamonszegel als knabbel, hazelnootkoekjes, mint/kamillethee, rozenbottelsap (weinig werk ook ;-)) én meer. Als je meer wil weten over natuurlijke voeding is deze cursus een aanrader.... Machiel Appel

 

 

   

   

 

   

 

       

 

   

 

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com