|  |  |  |  |
|  |  |

Verzamelaar
De tijd om te verzamelen is aangebroken. Moeder Natuur heeft in dit jaargetijde veel divers voedsel tot haar beschikking en daar maken we dankbaar gebruik van. Denk aan bosvruchten, noten en paddenstoelen, maar ook nog de reeds aanwezige bladeren. Vervolgens bereiden we dit tot smakelijke gerechten op primitieve én moderne manieren. Ook aangevuld met ingekocht voedsel.
Natuurlijk voedsel intregreren in onze hedendaagse maaltijden. Dat is de rode draad van deze week. De exacte locatie moet nog worden bepaald, maar feit is dat er een uitgebreide keuken aanwezig zal zijn. Een uitgestalde outdoorkeuken of eentje indoor in een huisje naast ons buitenterrein. Een goede keuken is namelijk essentieël. Er kan dan simpelweg gemakkelijker en efficiënter worden gewerkt. Ofwel; meer leren en proeven. Welke optie het ook wordt; het zal in ieder geval overdekt en warm zijn. Maar we doen meer dan alleen voedsel verzamelen en bereiden. Denk aan de natuurwandelingen die elke dag voorafgaan. Het groene bos dat plaatsmaakt voor een palet van herfstkleuren is onze ambiance. De ochtenden zijn we iedere keer op verschillende plekken aan het verzamelen met een aansluitende lunch. Eenmaal terug op onze bivaklocatie betreden we de keuken en zal er aan verschillende gerechten worden gewerkt. Daarnaast maken we tijd vrij voor het maken van ons eigen paddenstoelenmandje. We wakkeren de verzamelaar in ons aan waarbij een primaire behoefte van het leven zalig tot uitdrukking komt. We streven ernaar om zoveel mogelijk variateit aan voedsel uit de vrije natuur te verzamelen. Toch zullen we ook noten, vruchten en groenten hebben ingekocht om deze cursus letterlijk en figuurlijk meer kracht te geven. Het idee is om deze week geen vlees of vis te eten, maar mocht je dat wel willen; geen probleem. Geef het dan vooraf aan zodat we daar rekening mee kunnen houden.
OVERIGE INFORMATIE | Locatie
| België/Frankrijk (Ardennen), nabij Fumay
| Datum | in overleg
| Tijdsduur | van aankomstdag 20.00 uur tot vertrekdag ±14.00 uur | Kosten | € 435,- per persoon
| Aantal deelnemers | minimaal 6 - maximaal 12 | Inclusief | overnachtingen in een eigen tent, gezamenlijke tipitent (of huisje), alle maaltijden en drankjes | Exclusief | snacks zoals tussendoortjes en fruit, vervoer en verzekeringen | Materiaalhuur | wij verhuren diverse materialen zoals slaapzakken, slaapmatjes, rugzakken en hoofdlampjes
| Lees een blog | voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine | Aanmelden | klik hier |
Cursusinhoud
- verzamelen en op allerlei manieren bereiden van plantaardige voeding en paddenstoelen
- elke dag met verschillende ingrediënten broden bakken
- aanlengmeel verkrijgen
- eikeltjeskoffie maken
- verschillende bladeren en vruchten voor thee(melanges) gebruiken
- jam en compote maken
- vruchtendranken maken
- insecten als ingrediënt in maaltijden intregreren
- demonstratie van een paddenstoelenkweek
- paddenstoelenragout
- conserveren van voedsel
- het paleo dieet
- en nog veel meer
Meer foto's volgen nog.
|
 |
|
|  |
|  |  |  |  |  |  |  |  | Wildernisschool Outback | kvk: 24489991
|
wildernisschool@gmail.com |
|  |  |
|
|