HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WILDERNISREIZEN
JAAROPLEIDING
Uitrusting
Basisweekend
Navigatie
Shelter en tools
Flora en voeding
Fauna en diersporen
Trektocht Frankrijk
Paddenstoelen
Trektocht Zweden
Trektocht Schotland
Eigen onderneming
Sneeuwgebieden
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Uitrusting

 

 

 

Rockanje, Nederland

Voorbereiding is alles

 

We gaan deze dag in op de hardware uitrusting en kleding, maar voordat we dit in een presentatieruimte behandelen leren we elkaar eerst kennen aan de hand van een interactieve kennismakingscarrousel. Ongeacht het weer lopen we een ochtend in een prachtig stukje bos waar je één voor één een medecursist tegenkomt. Dan volgt er met die persoon een kennismaking van zo'n 10 minuten waarna je verder loopt naar de volgende aangewezen locatie waar je de volgende persoon ontmoet. Enzovoorts. Op deze manier hebben we echt een momentje van contact met elkaar en wordt meteen je navigatievaardigheden op de proef gesteld.

 
Je uitrusting is de basis van het gehele opleidingstraject. Logischerwijs beginnen we hier dus mee. Je hebt inmiddels al een zeer informatieve checklist van ons ontvangen, maar we nemen alsnog een aantal items door. Uitrusting zoals oa shelter, slaapzak, slaapmat, gereedschap, kleding en schoeisel passeren de revue. Dien je nog spullen aan te schaffen? Dan adviseer ik je dit pas ná deze dag te doen. Dit voorkomt wellicht miskopen aangezien je tijdens deze dag nog veel informatie ontvangt. Behalve deze zaken besteden we ook kort aandacht aan de maaltijden die je kunt nuttigen tijdens de trajecten, hoe je je fysiek kunt voorbereiden en de onderlinge communicatie.
 

Opleidingsinhoud

  • interactieve kennismaking
  • de hardware uitrusting
  • kleding en schoeisel
  • onderhoud van uitrusting, kleding en schoeisel zoals oa reinigen, opbergen, reparatie, etc.
  • voedsel tijdens opleidingstrajecten
  • fysieke conditie en training
  • onderlinge communicatie

 

Een tent mee....

 

...of een tarp?

 

Feit is dat je altijd bescherming tegen de elementen en insecten dient mee te nemen.

 

De uitrusting die je meeneemt is afhankelijk van het jaargetijde (het weer), de duur van je onderneming, soort activiteit en je doelstelling.

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com