HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

 

 

Survivalweekend met kids.

 

Wij organiseren niet alleen survivals voor volwassenen, maar ook hele stoere, spannende en avontuurlijke survivals voor kinderen met hun ouders. Het programma zit dan zo in elkaar dat het voor beiden leuk en leerzaam is. Ook vereisen deze activiteiten een goede samenwerking tussen ouder en kind om uitdagingen te laten slagen. Daarnaast zorgt de natuur voor een waanzinnig decor wat niet heel vervelend is met mooi weer.

 

Dit keer geen televisie, computer of mobieltje, maar lekker buiten actief zijn. Lekker rennen, wroeten, spelenderwijs leren en doen in de ruige bossen van de Belgsiche Ardennen. Deze groep had het wel erg getroffen met het programma. Er heerste een hittegolf waardoor ik mijn programma en locatie moest aanpassen. En zo'n aanpassing betekent bij mij....een mooie plek bij de rivier opzoeken! Vooraf eerst een stukje met de auto rijden voordat we op ons prachtige 'privéterrein' aankwamen. De eerste activiteit; je raad het misschien al....plons! Met kleren en al een verkoelende duik in het water. Heerlijk, want het was alweer bloedheet op de vroege morgen. 

 

Daarna was het toch echt wel tijd om te werken. Er moest natuurlijk wel gesurvivald worden. Tijd om een hut te maken. Ditmaal om uit de zon te kunnen blijven in plaats voor beschutting tegen regen en wind. Nu kon je het pas echt merken dat de hitte zijn tol eist. Hoewel de plezier er goed in zat, ging het toch allemaal net iets trager. Na een prachtig bouwwerk gemaakt te hebben weer terug naar de rivier. Afkoelen en vervolgens aan de oever een vuurtje maken. Natuurlijk eerst goed hout verzamelen, vervolgens met een mes bewerken zodat de eerste vlammen goed grip kunnen krijgen en voila....het ene vuurjte na de andere klom omhoog.

 

De volgende dag was het iets minder heet zodat het niet noodzakelijk was om de rivier nogmaals op te zoeken. Wel had ik een beekdal op het oog waar de temperatuur wederom aangenamer zou zijn. Onderweg verrichtten we spelletjes en werd later water gefilterd, salamanders gezocht, door een enkele een vuurtje gemaakt, deden we een camouflagespel, maakten we een jaagstok en jaagden daarmee op bomen gevolgd door wederom een leerzaam spelletje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com