HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

 

 

Ouders met kinderen op survivalweek.

 

Stoer, avontuurlijk, leerzaam en gewoon leuk! De survivalweek waarin ouders samen met hun kinderen overlevingstechnieken aanleren in de ruige bossen van de Belgische Ardennen. Hoe maak je vuur? Waar vindt je drinkwater? Hoe maak je een echte survivalhut? Slapen onder een tarp. Deze kinderen durfden het!


Survival is bij ons niet alleen voor volwasennen, maar ook voor de kleintjes onder ons. Een programma speciaal gericht voor ouders met kinderen tussen de 7 en 14 jaar. De activiteiten is een evenwichtige mengelmoes van educatie en spel waarbij ik de doelstelling heb dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen.

 

Zoals altijd kunnen kinderen zich prima vermaken. Wanneer ze even tijd hebben, rennen ze het bos in en houden ze zich met van alles en nog wat bezig. Maar er moet nu wel gesurvivald worden. Daarom hadden we gewoon dagprogramma's op de agenda staan die van 9.15 uur t/m 16.00 uur duurden. Dus op tijd de slaapzak uit, ontbijten, wassen, rugzak inpakken en survivalskills aanleren!

 

Een survivalstok is onmisbaar tijdens een echte survival. Waarom? De kinderen gaven hier zelf antwoord op. Heel goed! Nadat een ieder dit noodzakelijke survivaltool gevonden had, was de opdracht om deze de gehele week bij je te houden. Waar je ook bent; deze stok heb je bij je. Ook in de slaapzak? Nee, dan mag deze ernaast liggen. Touw mag niet ontbreken en daarom kreeg een ieder een stuk koord aangereikt. Super! Nu is het tijd om vuur te maken. Aan het begin van de dag hadden we tondelmateriaal verzameld. Dit is licht ontvlambaar materiaal zoals droge grassen en berkenschors. Vervolgens moesten we alleen nog hout uit de natuur halen en dit bewerken alvorens we vuurtje konden stoken. De techniek die deze dag werd behandeld was met de Swedish firesteel. Nadat vele vuurtjes de lucht ingingen konden we terugkijken op een leerzame dag en hadden we onze hamburgers dubbel en dwars verdiend.

 

Maar we deden natuurlijk meer tijdens deze survivalweek. Zo maakten we een megahut met behulp van een tarp, een echte natuurlijke survivalhut van takken en bladeren, maakten we een boog met pijlen, zochten we naar diersporen, zagen we een ree tijdens het wild spotten, verzamelden we eetbare planten die we over onze pannenkoekjes heen strooiden en werd op de valreep nog wat insecten gegeten. Uiteraard niet te vergeten de spelletjes die we deden zoals het camouflage-, zintuigen- en het vuurspel. Na deze geslaagde week kan ik jullie melden dat we zes echte survivors rijker zijn!

 

 

 

 

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com