HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT
   


 


Cursus survival verliep gemakkelijk.

 

De vijfde survival van dit jaar beloofde, zoals altijd, een zwaar programma te worden...maar tot mijn verbazing leek deze survival voor deze personen een makkie!

 

Een 2-daagse survival is natuurlijk erg kort, maar dit programma is gemaakt om mensen te kunnen laten ervaren hoe het is om in een survivalsituatie te verkeren en als toelatingseis voor de Ultimate survival in Zuid-Zweden die langer dan twee dagen duurt.

 

Vier personen gingen de uitdaging aan. Ze besloten de onderkomens dicht bij elkaar te maken en, gezien de relatief warme nachten, te slapen zonder warmtevuur. De opdrachten die volgden waren simpel; perfectioneer uw onderkomen en verzorg uzelf door te blijven drinken, te eten en u te wassen. Simpel gezegd natuurlijk, maar het verliep ze gemakkelijk. Zo gemakkelijk waardoor ik mij af ging vragen of ik dit uitdagender moest maken? Al snel bedacht ik mij dat dit niet hoefde. De groep pakte alles gewoon goed op en er lagen per slot van rekening nog een paar opdrachten in het verschiet.

 

Helaas eindigde de survival van één persoon op de tweede avond omdat hij onwel werd. We vermoeden, inclusief hijzelf, dat dit kwam doordat hij bacterieën van de kip had binnengekregen die we die middag hadden geslacht. Hij had hetzelfde water als iedereen gedronken en geen paddenstoelen gegeten dus daar kon het niet aan liggen.

 

Zonder het afgesproken te hebben werkte deze groep als een team waarin de sfeer onbezorgd en met humor gevuld werd. Misschien is dat wel het ingrediënt voor een succesvolle survival...

 

 

  

Eind 2009 werd de data vastgesteld voor de aangeboden programma's. Voor deze survivalcursus had ik de maand oktober op het oog omdat deze maand paddestoelenmaand is en er dus volop voedsel aanwezig zou moeten zijn. Maar zoals vaker laat de natuur zich niet voorspellen. Door een natte augustus maand (op één na natste in ruim 100 jaar) bereikten de paddestoelen in de maanden augustus en september hun piekmoment. Hierdoor was er voor de survivalaars een zeer beperkt aanbod aan paddenstoelen, maar gelukkig waren er nog genoeg planten en noten ter beschikking.

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com