HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
Survival cursus
Survival tocht
Extreme survival
LOST
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Survival tocht

 

De uitdaging van deze survival is om zonder voedsel en water op pad te gaan. Dit halen we namelijk uit de vrije natuur. Wel is het toegestaan om alle luxe materialen mee te nemen die je maar wenst te gebruiken. Daarnaast genieten we van de vrijheden die we in Franse wildernis hebben; we bivakkeren in het wild en overnachten één keer bij een abri.

 

In dit jaargetijde is er voor onze energiebehoefte genoeg voedsel aanwezig. We moeten er echter wel moeite voor doen om dit te verzamelen en je zult merken dat dit aardig wat tijd kost. Dat is een groot contrast met wat we gewent zijn, maar feitelijk is dat wel ons natuurlijke levensritme. Tijdens deze midweek leer je over het natuurlijke voedsel dat op dat moment voorhanden is. De eerste dag lopen we deels door landelijk terrein en kunnen we appels, walnoten en kastanjes verzamelen. Zo kunnen we een voorraad inslaan. Aan de hand van recepten gaan we die later bereiden. Tevens is het paddenstoelenseizoen in volle gang. Van de eetbare soorten maken we dankbaar gebruik. Denk aan oa weidechampignons, knolparasolzwammen en diverse stuifzwammen en boleten waarmee een uitstekende maaltijd te maken is. Honger lijden is onmogelijk tijdens deze tocht. We bereiden ons voedsel met behulp van een kampvuur, maar mocht er wegens droogte een vuurverbod gelden dan zijn we genoodzaakt gasbranders te gebruiken. Behalve voedsel en water is verder alles toegestaan om mee te nemen zoals shelter, slaapzak, matje, gereedschap, een pan, etc. Toch adviseer ik om zo weinig mogelijk mee te sjouwen zodat je ervaart hoe het is om met een lichtgewicht rugzak op stap te gaan. We bivakkeren alle dagen in de vrije natuur en wandelen maximaal 8 kilometer per dag. Naarmate de dagen vorderen wordt het terrein steeds uitdagender en lopen we verder de bergen in. Het leven is op deze manier erg basic, maar heel rustgevend en bevredigend. Kortom; een mooie, voedzame, leerzame en uitdagende survivaltocht in de prachtige Vogezen met een lichtgewicht rugzak om de schouders.

 

Tijdens deze survivaltocht navigeren we aan de hand van een topografische kaart met kompas. Het is geen uitgebreide kaart en kompas cursus, maar de belangrijkste weetjes en technieken komen wel aan bod. Deze kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk voor dit soort ondernemingen waarbij we zowel op als van de paden af lopen.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                  
 Frankrijk, Vogezen
 Data

 25 t/m 29-09-2023

 Tijdsduur van aanvangsdag 18.00 uur t/m vertrekdag ±12.00 uur                   
 Kosten

 € 299,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 6 - maximaal 12
 Exclusief vervoer, maaltijden, drankjes en verzekeringen
 Lees een verslag 20 t/m 24-9-2010 en 25 t/m 29-9-2011
 Aanmelden klik hier

 

 

Survivalinhoud

  • de topografische kaart
  • een beknopte kaart en kompas cursus
  • hoe de rugzak in te pakken en deze juist af te stellen voor goed draagcomfort
  • drinkwater vanuit de natuur
  • dagelijks foerageren naar voedsel zoals bladeren, wortels, vruchten, zaden, noten, paddenstoelen, eventueel insecten en/of vis
  • het bereiden van het verzamelde voedsel
  • kennis over de vrijheden die Frankrijk betreft het wildkamperen en -bivakkeren te bieden heeft
  • we zullen altijd even stil blijven staan bij mooie vondsten zoals bijzondere flora, fauna en diersporen
  • natuurbeleving!

 

Citaat uit ons gastenboek

 

26-09-2010 | Na een zware en erg leerzame Survival week, kan ik zeggen dat het een erg mooie ervaring is geweest. Je hebt veel kennis van het eten uit de natuur (planten en paddestoelen), weet er ook een lekkere maaltijd van te maken. Jacques

 

 

   

   

 

   

 

       

 

   

 

       

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com