HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

 

 

Driedaagse survival cursus.

 

Wil je goed voorbereid de natuur in gaan dan is het volgen van een survivalcursus simpelweg onmisbaar. Hoe vaak gebeurd het niet dat mensen verdwalen en noodgedwongen moeten overnachten in het bos? Teveel en onnodig is mijn mening. Onze cursus geeft antwoord op de noodzakelijke handelingen die men moet verrichten wanneer men in een dergelijke situatie terecht komt. Vier essentiële zaken worden uitgebreid behandeld namelijk drinkwater, onderkomen, vuur en voeding.


Welke materialen worden geadviseerd mee te nemen tijdens een dag- of meerdaagse wandeling? Wat te doen als je verdwaald? Hoe kom ik aan schoon drinkwater? Hoe maak ik een goede schuilhut? Hoe maak ik een kampvuur? Hoe houd ik mezelf warm tijdens de nacht? Waarmee kan ik mezelf voeden? Welk ritme moet ik aanhouden? Hoe maak ik een val of plaats ik een strik zodat ik een dier kan vangen? Hoe slacht ik een dier? Wat kan ik hiervan eten en hoe bereid ik dit? Hoe maak ik mezelf kenbaar aan de buitenwereld zodat ik sneller gered wordt? Op deze en vele andere vragen wordt tijdens deze survival antwoord gegeven.

 

Het bovenstaande geeft een beeld hoe leerzaam onze survival cursus is. Toch is onze cursus rijker dan de vragen schetsen. Er wordt namelijk veel meer kennis aangereikt. Denk bv aan het herkennen van goed brandhout/droog hout. Je moet hiervoor wel wat kennis opdoen van de bomen die er zijn. Verschillende technieken zoals het gebruik van een drinkbeker met het vuur of hete kolen om bv water te koken. Je leert een routine aan ten opzichte van het gebruik van kleding en gereedschap. Je krijgt het letterlijk meer in de vingers.  En heel belangrijk; de deelnemers ervaren hoe het is om twee dagen lang te overleven zonder voedsel en slaapgerei bij zich te hebben. Door het praktisch en fysiek te ondervinden ben je veel beter voorbereid als een soortgelijk survivalscenario zich aandient. Je hebt het immers al ondergaan. De nachten die veelal als het moeilijkst en zwaarst ervaren wordt heb je al eerder beleefd waardoor je gesterkt bent.

 

Zeven personen ondergingen deze survival begin mei van dit jaar. Een ieder volbracht deze uitdaging succesvol. Proficiat!

 

Heb ik na het volgen van deze survivalcursus mezelf perfect voorbereid op een survival situatie?

Wel goed, maar niet perfect. Wil je dit echter wel? Dan adviseer ik de volgende cursussen te volgen zodat je overlevingskansen significant worden vergroot:

Dus na het volgen van al deze cursussen heb ik mij tot in de puntjes voorbereid?

Jazeker! Houdt er wel rekening mee dat dit geldt voor het noorden van het noordelijke halfrond in en tot de boomgrens zonder sneeuw en ijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het slachten van de konijnen heb ik een wildcamera opgehangen om te kijken welke dieren worden aangetrokken tot deze plaats. Ditmaal een havik en een kraai.

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com