Wildernisschool Outback Logo Wildernisschool Outback Over leven in de wildernis

Slachten en prehistorisch koken

Gisteren is er een bushcraftdag slachten en prehistorisch koken op onze locatie in Zeeland gehouden. De deelnemers die aanwezig waren wilden graag weten hoe het slachten van diverse dieren in zijn werk gaat omdat ze zelf (af en toe) vlees eten.

Tijdens dit programma slachten we vis, gevogelte en klein wild en bereiden we dit op diverse prehistorische kooktechnieken voor. We maken voor de vis een rooktipi waarvoor we wilg gebruiken. Van de wilg gebruiken we het hout en maken we touw waarmee we het frame kunnen maken. Als dit klaar is, leggen we de vis erop, dekken het af en roken dit gedurende een paar uur. Vervolgens villen we konijn en slachten we kip en maken deze schoon. Nadat we al ons voedsel klaar hadden voor gebruik, stookten we het vuur op zodat we het konijn en de kip met twee verschillende technieken konden garen en legden we de aardappelen in het vuur. Omdat het programma sneller liep dan gepland, was de vis maar gedeeltelijk gerookt en hebben we ervoor gekozen om ze te verhitten zodat deze sneller klaar zouden zijn. Als laatste stoomden we de overgebleven vis en hebben we al het voedsel genuttigd.