HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

 

 

De Panorama op bezoek bij Outback!

 

Eind 2010 werd ik door Panorama verslaggever Jochem Davidse benaderd met de vraag of hij voor een reportage kon langskomen en tegelijkertijd als deelnemer mee kon doen aan het programma. Een fantastisch aanbod dat ik natuurlijk niet afsloeg! Alle deelnemers had ik hiervan op de hoogte gesteld en zo begon op 22 april dit weekend.

 

Door de droogte was het niet toegestaan om op onze bivak in het bos vuur te maken. Gelukkig hebben we de mogelijkheid om op dezelfde locatie uit te wijken naar een ander stuk land van de eigenaresse waar we wel vuur mochten maken. Hierdoor kon het hele programma volgens planning doorgaan. Gelukkig, want wat is nou een bushcraftweekend zonder vuur!?

 

Onder begeleiding van Patrick, Annelies en ik namen we de groep die uit 13 personen bestond en een mix was van Nederlanders en Belgen op sleeptouw.  Alle programma onderdelen werden met zorg afgewerkt waardoor iedereen inzicht en ervaring kreeg in de essentiële basisvaardigheden van bushcraft. Een extra activiteit, in vergelijking met de voorgaande jaren, was zondagochtend vroeg spotten naar wild, maar helaas heeft dat zich niet laten zien. De volgende keer dus maar naar de beverburcht! Zeer opvallend was dat veel personen succesvol waren met de vuurboog. Dit is een techniek waarbij je door middel van houtwrijving een vuurtje kunt maken. Maar liefst 5 à 6 deelnemers is het gelukt om met deze magische techniek een vlammetje te creëren!

 

Inmiddels is de reportage in de Panorama al uitgekomen en bevat 5,5 pagina. Klik op deze link om het artikel te lezen. Alle foto's die in dit verslag zijn gepubliceerd zijn door fotograaf Bas Uterwijk gemaakt.

 

 

 
   

 

 
   

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com