HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Outdoor cooking


Tijdens dit lange weekend laten wij zien hoe u vele gerechten met behulp van kampvuren en branders kunt maken. Voedselpakketten uit een buitensportwinkel zijn erg makkelijk voor diverse ondernemingen, maar deze kan je ook zelf maken er daarnaast zijn er legio andere heerlijke en voedzamere mogelijkheden om jezelf te voeden en dat willen wij graag met je delen.

 

Een weekend vol culinaire outdoor hoogstandjes waarin we een zo groot mogelijk scale aan bereidingswijzen laten zien. We bebruiken Dutch Ovens, Pie Irons, potten, pannen, drinkbekers etc. om tot het gewenste resultaat te komen, maar we zullen ook primitieve vaardigheden toepassen zoals het bereiden van voedsel in een grondstoomoven en het roken van vis. Ook hebben we hazen die gevild en schoongemaakt dienen te worden wat we in verschillende maaltijden verwerken en we verzamelen zelfs enkele planten om dit aan een gerecht toe te voegen. Kortom; een zeer leerzame cursus als je van primitief koken, kamperen en gezelligheid houdt.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                      
 Burgh-Haamstede, Nederland                                                                      
 Data 09 t/m 12-11-2023

 Tijdsduur van donderdag 14.00 uur t/m zondag ±14.00 uur
 Kosten

 € 325,- per persoon

 Aantal deelnemers

 minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief diner en drankjes
 Exclusief overige maaltijden en drankjes, vervoer en verzekeringen
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • voedsel bereiden met behulp van meedere kampvuren en branders
  • we demonstreren diverse vuren waarmee we kunnen werken
  • we maken oa koffie, thee, melk, (krenten)brood, jam, pannenkoeken, koekjes, soep, diverse hoofdgerechten, roken en stomen vis, grillen vlees, poffen aardappelen etc.
  • als ingrediënten gebruiken we oa bloem, melkpoeder, bosbessen, appels, chocolade, suiker, eieren, zalm, forel, konijn, hamburgers, spek en nog veel meer
  • enkele wilde eetbare planten verzamelen en gebruiken in een gerecht
  • we gebruiken Dutch Ovens, Pie Irons, diverse roosters, pannen, potten, bekers, een rookton en primitief hete kolen, rooktipi, grondstoomoven en een heteluchtoven

 

       

 

   

 

       

 

   

 

   

 

   

   
Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com