HOME
OVER ONS
Het team
In de media
Het logo
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
JAAROPLEIDING
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Mark Burg

 

Mark Burg is eigenaar en hoofdinstructeur van Wildernisschool Outback.

 

Mark is geboren op 5 augustus 1976. Hij is vader van twee kinderen, wildernisgids, survivalexpert en gediplomeerd buitensportinstructeur in de onderdelen kanoën, sportklimmen, mountainbiken, hike en survival. In het bovenstaande heeft hij ruim 21 jaar werkervaring waaronder ruim 13 jaar als eigenaar van dit bedrijf. Daarnaast is hij ook natuurgids, zeilinstructeur, divemaster, sportmasseur/verzorger en was hij EHBO-instructeur.

 

Sinds 2004 is hij lid van de plantenwerkgroep KNNV Voorne (vereniging voor veldbiologie) waarbij hij zich soms aansluit bij inventarisaties. Verder doet hij veel aan zelfstudie over alles wat met de natuur te maken heeft. Zo observeert hij graag wilde dieren wat goed gecombineerd kan worden met zijn andere hobby´s; het maken van trektochten en vissen.


Zijn passie is het najagen van de kennis en vaardigheden die de jager-verzamelaars tijdens hun nomadisch bestaan hadden. Hij heeft twee weken lang kunnen proeven van de leefwijze van een Samische rendierhouder zoals die vandaag de dag is en heeft hij een paar dagen bij de oudste clan van de Maori's geleefd, waar hij, na een ceremonieel ontvangst volgens de traditie, tribe member is.

 

Zijn liefde voor de natuur is ook terug te zien voor zijn inzet bij de milieuorganisatie Greenpeace waar hij ruim 13 jaar activist was en hij heeft een klein jaar voor een dierenasiel honden heropvoed.

 

Mark begeleidt vele activiteiten zelf en als het nodig is kan hij beroepen op de onderstaande (assisterende) instructeurs en gidsen die hem kunnen helpen tijdens één of meerdere programma's.

 


 

Kornel Taapke

 

Kornel Taapke is hoofdinstructeur bij Wildernisschool Outback.

 

Kornel is geboren op 29 juli 1976 en werkt in het dagelijks leven bij een sociale werkvoorziening in de groensector. Daarnaast organiseert en begeleidt hij actieve weekenden voor mensen met een beperking.

 

Sinds de middelbare school is hij actief als buitensportinstructeur en doet hij dit vooral graag met bijzondere groepen. Ook tijdens zijn HBO-opleiding tropische bosbouw bleef hij actief in de buitensport. Deze studie heeft hem de nodige buitenland ervaring gebracht. Na zijn studie heeft hij een paar jaar als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers gediend. Dit Korps opereert overal ter wereld en onder extreme omstandigheden. Zo kent hij zelf een survival verhaal aangezien hij is neergestort

in een helicopter. Kornel is getraind op bijna alle continenten en heeft gewerkt onder extreme omstandigheden. Hij heeft hier veel kennis en ervaring opgedaan die hij graag met anderen wilt delen.

 

Zijn twee grote passies is lopen en bos. Lopen doet hij graag met of zonder rugzak en het liefst zo ver mogelijk! Hardlopen hoort daar ook bij en wanneer hij de 60 km gepasseerd is krijgt hij pas echt de smaak te pakken.

 


 

Carl Van den Brande

 

Carl van den Brande is hoofdinstructeur bij Wildernisschool

Outback.

 

Carl was als kind veelal in bomen of in zijn kayak in poldersloten te vinden. Kamperen deed hij zoveel mogelijk in het wild of bij de boer, liefst bij water of in de bergen.

Tijdens zijn studie sloot hij zich aan
bij

SVAC Yeti, een bergsportvereniging,

waardoor hij vaak en langdurig in de bergen te vinden was. Iedere keer als hij

terugkeerde in deze wereld en na enkele dagen op hoogte in rots, sneeuw en ijs te hebben geleefd, was dit zo'n verademing dat hij zich steeds meer voor het buitenleven is gaan interesseren. Buitensport, natuurfotografie en overlevingstechnieken uitproberen waren mooie redenen om het

bos in te duiken.

 

Na zijn studie was hij allround buitensport instructeur voor diverse organisaties en (her)ontdekte hij naast het klimmen ook het kayakken, duiken/snorkelen, mountainbiken en zeilen. Bij het Greenpeace klim- en kanoteam leerde hij zijn vaardigheden in te zetten voor acties met doelstellingen over natuurbehoud en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dezelfde periode begon zijn huidige werk bij Bever Zwerfsport waardoor hij inmiddels een schat aan materiaal kennis heeft gekregen.

De laatste jaren staat bushcraft centraal in zijn leven omdat het zijn interesses bij elkaar brengt in één enkele levenshouding, namelijk; in harmonie leven met de natuur. Nieuwsgierigheid, creativiteit en respect hebben voor het natuurlijke proces zijn eigenschappen die hij graag ontwikkelt, ook om ze door te kunnen geven aan volgende generatie!

 

Naast assistent instructeur zijn Carl en Mark al enige jaren bevriend met elkaar. Bij het Greenpeace actieteam hebben ze elkaar leren kennen.

 

U kunt Carl tijdens de bushcraft cursussen, de survivals en/of trektochten tegenkomen.

 


 

Alwin Papegaaij

 

Alwin Papegaaij is assistent instructeur bij Wildernisschool Outback.


In het dagelijks leven herontwerpt Alwin alledaagse producten zoals tapijt, matrassen en bureau’s zodat deze volledig recyclebaar en zonder giftige stoffen zijn. De duidelijke invloed van de mens op de natuur, zoals verdroging, opwarming, maar ook de grote hoeveelheid afval dat achterblijft, werkt als een extra aanjager om te werken aan deze uitdagingen, voor een schonere wereld.

 

Alwin heeft vanuit huis altijd de liefde voor de natuur meegekregen, welke nootjes kan je eten en wat kan je van fluitekruid maken. De echte liefde voor de natuur is ontstaan toen hij na vele jaren toch de stap maakte om in 2018 de basiscursus bushcraft bij ons te doen. Vandaag de dag gaat hij vaak samen met zijn dochtertje de natuur in om kruiden en plantjes te plukken om op brood te doen voor naar school waarmee bewust de passie voor natuur al vroeg wordt overgedragen. Daarnaast gaat hij er heel graag op uit om te wandelen en kamperen in de natuur. Het liefst met zo min mogelijk voorzieningen om zoveel mogelijk tot rust te komen.

 

Sinds 2019 is Alwin actief als assistent instructeur tijdens voornamelijk onze survivalweekenden, maar je kunt hem wellicht ook een keer tegenkomen tijdens onze eetbare planten cursussen of als deelnemer tijdens programma’s waarin hij zijn kennis verder aan het uitbreiden is.

 


 

Ruud Knol

 

Ruud Knol is paddenstoelengids bij Wildernisschool Outback.

 

Ruud is lid van de NMV (Nederlandse Mycologische Vereniging) en één van de medewerkers aan het nationaal monitoringsproject. Bovendien werkt hij mee aan het karteren van paddestoelen; een project dat al tientallen jaren gaande is en

dat een gegevensbestand van inmiddels meer dan één miljoen waarnemingen heeft opgeleverd! Ruud is ook paddestoelen-

gids bij het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) en verzorgt hij diverse lezingen door het hele land.

 

Zijn allereerste kennismaking met paddestoelen dateert uit de jaren vijftig toen hij samen met zijn ouders, broer en zussen op zoek ging naar eetbare paddestoelen. De geur van gefruit eekhoorntjesbrood en

cantharel met knoflook en een uitje vergeet

hij nooit! Zijn basiskennis op het gebied van paddestoelen heeft hij opgedaan bij het IVN en de KNNV (vereniging voor veldbiologie).

 

In één dag zal Ruud ons wegwijs maken in de mystieke wereld van de paddestoel en met name de eetbaarheid en giftigheid daarvan. Dit gebeurt d.m.v. een diapresentatie waarin we veel soorten te zien krijgen en tijdens een wandeling. Op deze cursusdag zullen we echter geen paddestoelen voor consumptie verzamelen.

 

Tijdens de bushcraftdag eetbare paddenstoelen zult u Ruud ontmoeten.

 


 

Rayo

 

Rayo is onze tracking expert in spé

bij Wildernisschool Outback.

 

Rayo is geboren op 28 oktober 2010 en is een kruising tussen een Duitse herder en een Labrador. Op 27 maart 2011 heeft hij

zijn intrede in het team gedaan.

 

Hij staat goed onder appèl waardoor het zelden nodig is om bij hem een riem om te doen. Hij doet namelijk alles voor ons en zeker als hij beloond wordt met een balletje. In de toekomst zal er veel met hem worden getraind waardoor er in zijn hok diverse diploma's komen te hangen. Daarnaast verstaat hij de hondentaal uitstekend.

 

Zijn passie is spelen, snuffelen, kluiven, graven en heel hard achter een bal aanrennen, deze pakt en vervolgens weer netjes terugbrengt om hem voor je voeten neer te leggen met de vraag om hem graag nog een keer ver weg te schoppen of te gooien.

 

Deze vrolijke rakker zal bij vele activiteiten aanwezig zijn.

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl