HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Eetbare planten 4

 

De lente loopt ten einde. Tijd om de bloeiers van dit frisse jaargetijde onder de loep te nemen. De kleurschakeringen van de bloemen zijn we inmiddels gewend, maar de smaak van de nieuwkomers nog niet. Laat je wederom verrassen door de smaak van de vrije natuur.

 

Voordat we de Duinen van Oostvoorne inlopen, één van het soortenrijkste duingebieden van West Europa en waar de meeste Nederlandse wilde planten voorkomen, wandelen we eerst een stuk over het strand. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. Denk dan bv aan rauw door een salade, gekookt als groente, keukenkruid, als thee of koffiesurrogaat, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Vooraf ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de vijfde van de reeks van acht eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                  
 Nederland, Oostvoorne                                                           
 Datum 25-06-2023
 Tijdsduur van 9.30 tot ±15.00/16.00 uur
 Kosten

 € 69,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief overzichtslijst behandelde eetbare planten
 Exclusief eten, drinken, vervoer en verzekeringen
 Lees een blog voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 40 eetbare planten worden behandeld
  • mochten we ze tegenkomen dan worden ook (zeer) giftige planten behandeld
  • je ontvangt een zeer informatieve overzichtslijst op A4 van alle behandelde planten
  • boekadvies determineren van planten en over eetbare planten
  • planten determineren

 

Citaat uit ons gastenboek

 

01-07-2018 | Wilde eetbare planten Oostvoornse Meer. Mark en Hanneke nemen ons mee naar unieke gebieden in de Wilde eetbare planten. Deze zondag, dag nummer 4 De kennis van deze twee warme mensen is bewonderingswaardig en weten heel goed te doseren met de nodige humor. Er worden specifieke kenmerken van de te behandelen planten gedeeld en natuurlijk veel gekeken, gevoelt, geroken en geproefd. Buiten de goed voorbereide lijst met eetbare planten soorten laten zij ons ook mooie, opmerkelijke en zeldzame planten zien. De dagen zijn heel interactief en dat maakt het geheel nog interessanter. Heel fijn dat er op deze cursus dagen veel leuke mensen zijn uit alle hoeken van het land. Vaak ontstaan er leuke gespreken en word er met elkaar gelachen. We zien nog een prachtige roofvogel vermoedelijk een Rode Wouw. Eenmaal thuis na een zeer warme dag ben ik gaan kokerellen met de op zaterdag verzamelde Wieren. Mede cursisten hebben het hiervoor ook al benoemt, veel respect voor Mark die door gebruik van Antibiotica helemaal aangekleed op een tropische dag zonder mopperen ons tot het eind heeft weten te boeien! Al met al een prachtig weekend door Wildernisschool Outback, erg voedend. Bedankt, Mark en Hanneke van Outback, het prachtige weer, de natuur van Zeeland en Voorne en natuurlijk ook de mede cursisten! Mathieu.

 

 

   

   

 

   

 

   

   

 

   

 

   

 

   

   
Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com