HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Eetbare planten 3

Dit is de periode dat de meeste bladeren zich uit de knoppen van bomen ontvouwen waardoor er een explosie aan groen te zien is. Een aantal van deze bladeren kunnen we consumeren door ze bv rauw in een salade te verwerken. Verder staan we weer stil bij de kruidachtige planten, want er zijn er nu andere planten aanwezig dan tijdens onze eerdere cursussen.

 

In de duinen van Hellevoetsluis en het Voornes Duin wordt deze cursus georganiseerd waarbij we in de middag echt door een adembenemend stuk natuur zullen lopen, namelijk het Quackjeswater. Dit gebied is één van het soortenrijkste duingebied van West Europa en herbergt in ieder geval de meeste Nederlandse wilde planten. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. Denk dan bv aan rauw door een salade, gekookt als groente, keukenkruid, als thee of koffiesurrogaat, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Vooraf ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de derde van de reeks van acht eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                     
 Nederland, Hellevoetsluis/Rockanje                                                          
 Datum 27-05-2023
 Tijdsduur van 9.30 tot ±15.30/16.30 uur
 Kosten

 € 69,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief

 overzichtslijst behandelde eetbare planten

 Exclusief eten, drinken, vervoer en verzekeringen
 Lees een blog voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 40 eetbare planten worden behandeld
  • mochten we ze tegenkomen dan worden ook (zeer) giftige planten behandeld
  • je ontvangt een zeer informatieve overzichtslijst op A4 van alle behandelde planten
  • boekadvies determineren van planten en over eetbare planten
  • planten determineren

 

Berichten uit ons gastenboek

 

14-05-2018 | Gisteren de 3e dag van de cursus eetbare planten en wat mij betreft tot nu toe de beste dag. Dit kwam vooral door de lokatie: Quackjeswater in Zuid-Holland. Een betoverend entourage van een oerbos. We werden er echt stil van dat zoiets nog in Nederland bestaat. De dag zelf was weer top. Vol wetenswaardigheden over een 30 tal eetbare planten. Het leuke was dat je ook meer planten al herkende door de voorgaande 2 dagen. Beste mensen het was weer een ware eer om door Hanneke en Mark meegenomen te worden op de 3e dag van de eetbare planten cursus. Groetjes Janneke en Olaf.

 

13-07-2014 | Mooie dag gehad met de cursusdag van de Eetbare wilde planten deel 2 afgelopen vrijdag 11 juli 2014. Meer dan 50 soorten met eetbare delen zijn we tegengekomen. Van de meer gangbare soorten als Gewone Braam, Zilverschoon tot ook voor mij niet veel geziene soorten als Rode Ganzenvoet en Wilde Asperge. De natuur rondom Oostvoorne is zeer gevarieerd door verschillende biotoopjes en daardoor hebben we ook zoveel kunnen zien en leren. Van het eetbaar zijn van de cambium van sommige bomen en de wortels van het voor het overige wel giftige Salomonszegel, het kwam allemaal aan bod. En ook een zijstapje naar bushcraft als diersporen lezen wordt makkelijk gemaakt. Zo kwamen we vermoedelijk de poten van een dode meeuw tegen en Mark liet ons staaltje Sherlock Holmes zien van welk dier het beest heeft gepakt en welke plant je kan gebruiken om vuur mee te maken. Toppie! Juriaan van Beek.

 

 

   

   

 

   

 

 

   

   

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com