HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
Eetbare insecten
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Wildplukken 1
Zeevoedsel
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Eetbare planten 7
Wildplukken 2
Eetbare paddestoel 1
Eetbare paddestoel 2
Outdoor cooking
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Eetbare planten 1

Aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar laten diverse planten zich al zien als er een warme periode aanbreekt. We trekken eropuit om deze soorten te bekijken waarbij wij aangeven wat je ervan kunt eten en hoe je deze eventueel culinair kunt gebruiken.

 

We gaan naar de zoetwaterduinen van Hellevoetsluis. Een prachtig gebied dat op sommige stukken op mangrove lijkt. Dit zal echter gaan veranderen omdat sinds november 2018 de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier worden gezet zodat zeewater weer het land kan instromen. De flora zal hierdoor veranderen en helaas trekken de bevers dan weg, maar feit is dat we dit stuk dynamiek mooi onder ogen krijgen. Op deze dag laten wij planten zien die je kunt eten of op een andere manier kunt verwerken zoals bv in drankjes. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we uiteraard van de zeldzame soorten af. Ook staan we stil bij de giftige planten die we tegenkomen. 's Ochtends ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de eerste van de reeks van acht eetbare planten cursussen die wij geven. Het is moeilijk om aan te geven hoeveel eetbare planten we op deze dag gaan behandelen aangezien het voorjaar vroeg of laat kan beginnen, maar naar verwachting zullen dit ongeveer 30 eetbare planten zijn.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                 
 Nederland, Hellevoetsluis                                                          
 Datum

 02-04-2023

 Tijdsduur van 9.30 tot ±14.00/15.00 uur
 Kosten

 € 69,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 8 - maximaal 16
 Inclusief

 overzichtslijst behandelde eetbare planten

 Exclusief eten, drinken, vervoer en verzekeringen
 Lees een blog voeding uit de natuur; geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 30 eetbare planten worden behandeld
  • mochten we ze tegenkomen dan worden ook (zeer) giftige planten behandeld
  • je ontvangt een zeer informatieve overzichtslijst op A4 van alle behandelde planten
  • boekadvies determineren van planten en over eetbare planten
  • planten determineren

 

Berichten uit ons gastenboek

 

02-04-2018 | Gisteren een heel leerzame cursus eetbare planten 1 gevolgd. Ik vond deze plantencursus interessanter t.o.v. de keren dat dit onderwerp ter sprake kwam tijdens de bushcraftweekenden, misschien omdat ik dit keer niet afgeleid werd door hout hakken en fikkie stoken. Ik ben en blijf een vent. Ik vond de veldzuring erg lekker op mn broodje kaas. Mark heeft alles duidelijk uitgelegd en uitgewerkt op papier zodat we thuis alles nog eens op kunnen zoeken en herhalen. Ik kijk uit naar de volgende 5 eetbare plantencursussen. Stefan vd Broek.

 

01-09-2014 | In april en juli de cursus eetbare planten I en II bij Mark gevolgd. Erg leuk en leerzaam. Ik kijk inmiddels met andere ogen naar planten tijdens een wandeling. Wat groeit er dan veel eetbaars voor (en onder) onze voeten. Met behulp van een goed determinatie boekje (genoeg tips van Mark) vergroot je nog meer je kennis. Soms kwamen we in juli even in hetzelfde gebied als dat van april. Opmerkelijk hoeveel planten er dan ogenschijnlijk niet meer waren of waren verdrongen door andere soorten. Ben reuze benieuwd naar deel III op 20 september a.s. Paul de Vries. 

 

 

   

   

 

   

 

 

   

   

 

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com