HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
Bushcraft dagen
Bushcraft basis
Slachten en koken
Eetbare planten
Vuur
Diersporen
Kaart en kompas
Bushcraft weekenden
Bushcraft weken
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

Diersporen

 

Je hebt ongetwijfeld weleens een dierspoor gezien. De prenten en uitwerpselen van het grote wild springen vaak als eerst in het oog, maar er is natuurlijk meer. Wij nemen je mee naar een plek op de Veluwe waar vele dieren en dus ook diersporen zijn. Je zult veel leren over dit fascinerende onderwerp. 
 

Bij Kootwijk gaan we op en rond het Kootwijkerzand struinen. De zandvlakte is perfect voor afdrukken en dat levert ons goed studiemateriaal op. Hier leer je onderscheid te maken tussen de prenten van een edelhert, ree en wild zwijn. Hopelijk zien we ook vos en een paar marterachtigen zoals boommarter en das. Wij geven inzicht in de verschillende wandelgangen die er zijn zoals stap, draf, galop en sprongengalop waarbij mijn hond Rayo ons met veel vreugde zal helpen. Andere diersporen die we gaan vinden zijn oa wissels, uitwerpselen, veren, haren, krabsporen, vraatsporen, een zoelplaats, schuurbomen, holen, legers en een ketel dat afkomstig is van een groot scala aan diersoorten. Ook hoop ik dat we prooiresten vinden en een (deel van een) gewei zou helemaal fantastisch zijn. Laat je verrassen op deze dag en ontdek hoeveel sporen er in een relatief klein stuk natuur te vinden zijn. Dit programma diersporen is heel goed te combineren met de cursus vallen en strikken.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie       
 Nederland, Kootwijk                                                                  
 Datum

 01-04-2023

 18-11-2023

 Tijdsduur van 8.30 uur tot ±16.00 uur
 Kosten

 € 69,- per persoon

 Aantal deelnemers  minimaal 8 - maximaal 16
 Exclusief lunch, drankjes, vervoer en verzekeringen
 Lees een verslag 28-10-2013
 Lees een blog
 geschreven voor Op Pad Outdoor Magazine
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • afstemmen op de omgeving door je zintuigen te gebruiken zoals zien, horen, ruiken en voelen
  • we trainen bewust onze zintuigen voor zo'n 12 minuten
  • jezelf inleven in de dieren
  • uiteenlopende diersporen zoeken en vinden
  • je leert duidelijk onderscheid te maken tussen de prent van een ree, edelhert en zwijn
  • inzicht krijgen in de diverse loopwijzen die er zijn
  • het zoeken, volgen, lezen/determineren van een prentenpatroon

 

Citaten uit ons gastenboek

 

22-11-2017 | Samen met mijn volwassen zoon heb ik zaterdag 18-11-2017 de cursus diersporen bij Mark gedaan. Het was een hele bijzondere dag. Er was zowel aandacht voor de houding van de mens in de natuur...hoe neem je waar? Gebruik je al je zintuigen? Als voor daadwerkelijk onderzoek met paaltjes en meetlat. Verder een schat aan informatie. Inspirerend en bevlogen gebracht door de cursusleider. Ik heb me geen moment verveeld en ik zal in de toekomst met hele andere zintuigen dan alleen mijn ogen door een bos lopen. Het bos leren lezen is iets dat verdere oefening en verdieping vraagt, maar dit was een hele goede aanzet tot verdere studie en verdieping! Dank je wel. Groetjes, Malissa.

 

30-10-2016 | Leuke dag gehad met mark tijdens de diersporencursus. Veel info en praktische voorbeelden, waarbij het geleerde meteen toegepast wordt! Lekker struinen en je inleven in het wild en de natuur. Bedankt voor de geweldige dag! Bas Custers.

 

 

   

   

 

   

 

   

   

 

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com