HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT
   


 


De bushcraft basiscursus van oktober.

 

Afgelopen weekend werd de laatste bushcraft basiscursus van 2010 gehouden. De winter staat voor de deur en dat was tijdens dit weekend al te merken. Vooral de eerste avond was het fris en hadden we lichte nachtvorst aan de grond. 

 

De programma inhoud was als alle andere van dit jaar en naar mijns inziens levert dit een sterk programma op. Toch ben ik zeer kritisch en kijk ik uit naar verbeteringen. Alhoewel het een goed gevuld programma is, zal er volgend jaar toch een extra onderdeel worden toegevoegd en een paar kleine aanpassingen worden gemaakt die nu al op de website zijn veranderd.

 

Het extra onderdeel wordt wild spotten. Ik stelde aan deze groep voor om dat al tijdens dit weekend te doen. De reacties daarop waren positief en enthousiast en daardoor gingen we zondag vroeg uit de veren om ons geluk te beproeven. En met succes! Twee vrouwtjes edelherten, een vuursalamander en een grote bonte specht zijn waargenomen.

 

Tijdens deze cursus had ik verwacht een paddenstoelenmelange te kunnen maken, maar door een natte augustusmaand hadden de paddenstoelen hun piek al bereikt. Gelukkig waren er nog genoeg nevelzwammen die we konden nuttigen en dat hebben we vervolgens ook gedaan.

 

 

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com