HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
WILDE VOEDING
JAAROPLEIDING
WILDERNISREIZEN
KIDS
SJAMANISME
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LINKS
FAQ
CONTACT

 

 

Bushcraft in de Ardennen.

 

Meerdere weekenden per jaar vindt er een bushcraft weekend cursus plaats in de Belgische Ardennen. Waar natuur in overvloed is in het heuvelachtige landschap hebben wij onze bivaklocatie. Tussen verschillende dieren zoals wasberen, vossen en reeën, maar ook waar sporadisch lynx wordt gesignaleerd. Een prachtige plek om de basisvaardigheden van bushcraft aan te leren. Zeker nu het voorjaar is en de temperatuur weer stijgt.


De natuur ontwaakt zich wederom. Voorjaarsplanten staan al enige tijd in bloei en vogels beginnen weer te fluiten. Frisse groene kleuren verschijnen op de bomen en dan is het tijd voor onze eerste bushcraft weekendcursus van het jaar in de Belgische Ardennen. Niet alleen een leerzame cursus, want daarbij is ook een flink portie natuurbeleving aanwezig.

 

Zo wordt er tijdens dit weekend oa aandacht besteed aan het maken van vuur. Eén van de vier basistechnieken die elk buitenmens in de vingers zou moeten hebben. Dit onderdeel wordt van A tot Z behandeld en te beginnen met het verzamelen van tondelmateriaal. Tondel is licht ontvlambaar materiaal wat we direct uit de natuur verzamelen ongeacht of het bos nat is of niet. Ook het hout halen we direct uit het bos. Vervolgens nemen we dit mee naar onze bivak, bereiden het voor door oa takjes in de juiste grootte en dikte af te breken en blokken hout te bewerken. De twee vuur maak technieken die tijdens deze cursus aan bod komen is door een Swedish firesteel en een vuurboogset te gebruiken. De laatst genoemde is de techniek door middel van houtwrijving.

 

Natuurlijk gebeurd er meer tijdens dit weekend. Zo worden de andere basisvaardigheden ook verduidelijkt. Denk dan aan water, voedsel en onderdak. Elk onderdeel met zijn didactische opbouw. Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod zoals diersporen, weerkunde en het gebruik en onderhoud van materiaal zoals het mes, de zaag en hakbijl.

 

Ook interesse om deze leerzame cursus te volgen? Zie voor verschillende data en meer informatie onze pagina bushcraftcursus 1.

 

 

 

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | wildernisschool@gmail.com