HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Zeevoedsel
Eetbare paddestoelen
Eetbare insecten
Wildplukken
MET KINDEREN
WORKSHOPS
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
FILMPJES
SHOP
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Wildplukken


Dit weekend staat geheel in het teken van wildplukken. We verzamelen plantendelen zoals oa bladeren, bloemen, wortels, vruchten en noten, maar ook paddenstoelen en misschien wat insecten. Het najaar geeft veel voedsel af en daar gaan we dankbaar gebruik van maken. Het weer en de biologische klok van dat moment bepalen de hoeveelheid, maar er zal genoeg variatie aanwezig zijn om dit weekend te doen slagen.

 

In de Belgische Ardennen wordt dit voedzame weekend uitgevoerd. Zowel zaterdag als zondag verzamelen we tijdens wandelingen divers voedsel. We zorgen ervoor dat we iedere dag op tijd in ons huisje terug zijn zodat we het verzamelde voedsel ontspannen in onze keuken kunnen bereiden. Ander voedsel zoals vis en fruit zijn ook aanwezig waardoor we aanvullende bereidingswijzen kunnen laten zien en proeven. Wat denkt u van gerookte vis vanuit een rookton? Of gedroogde appels of ander fruit? De hedendaagse keuken gebruiken we er dus ook bij. Een cursus waarbij u leert diverse voedsel uit de natuur te herkennen en te gebruiken.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                      
 België (Ardennen)                                                                                     
 Datum

 op aanvraag

 Tijdsduur van vrijdag 20.00 uur t/m zondag ±17.00 uur
 Kosten

 € 175,- per persoon

 Aantal deelnemers

 minimaal 6
 Inclusief overnachtingen in een tent, maaltijden en drankjes
 Exclusief vervoer en verzekeringen
 Lees een verslag
 05 t/m 07-10-2012
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • wandelingen waarbij we natuurlijke voedsel gaan verzamelen zoals diverse plantendelen en paddenstoelen
  • uiteenlopende gerechten maken van dit verzamelde voedsel
  • ter demonstratie aanvullend voedsel zoals vis en fruit conserveren
  • conserveren in het algemeen

 

Citaat uit ons gastenboek

 

08-10-2012 | We hebben heerlijk gegeten: ommelet met parelstuifzwam, reuzenparasolzwam als vleesvervanger, klaverzuring en madeliefjes als salade, wortel van grote klis en salamonszegel als knabbel, hazelnootkoekjes, mint/kamillethee, rozenbottelsap (weinig werk ook ;-)) én meer. Als je meer wil weten over natuurlijke voeding is deze cursus een aanrader.... Machiel Appel

 

 

       

 

   

 

       

 

   

 

   

 

   

   
Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl