HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
Bushcraft dagen
Bushcraft basis
Slachten en koken
Vuur
Diersporen
Vallen en strikken
Slijpen
Kaart en kompas
Natuurlijk navigeren
Bushcraft weekenden
Bushcraft weken
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
FILMPJES
SHOP
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Slachten en prehistorisch koken


Een dag waarbij we in de huid van onze voorouders kruipen toen het nog normaal was om eigenhandig dieren te slachten. Vis, kip en konijn nemen we onder het mes en u leert wat u van deze dieren kunt eten. Dit voedsel gaan we vervolgens met behulp van prehistorische kooktechnieken bereiden tot echte oergerechten.

 

Gezamenlijk bouwen we onze bivak op en maken daarbij twee vuren. Daarna gaan we de vis schoonmaken. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit forellen of makrelen. Voordat we ze gaan roken zal er eerst nog een demonstratie vis fileren zijn. Vervolgens plaatsen we de vis in de rooktipi en leert u van deze geweldige conserveringstechniek. Daarna slachten we de kippen, maken ze schoon en benen ze uit. Hiervan maken we een kippensoep aangevuld met seizoensgroenten. Het konijn wordt door middel van twee andere technieken bereid, namelijk aan het spit en door een primitievere techniek. Tijdens het schoonmaken besteden we aandacht aan de anatomie van deze dieren.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie                  
 Nederland, Kerkwerve (Zeeland)                                                    
 Data

 06-05-2017

 25-06-2017

 20-08-2017

 04-11-2017

 Tijd van 10.00 uur tot ±18.00/19.00 uur
 Kosten

 € 95,- per persoon

 Aantal deelnemers
 minimaal 6 - maximaal 14
 Inclusief diner
 Exclusief lunch, drankjes, vervoer en verzekeringen
 Lees een verslag 12-07-2011 en 16-03-2013
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • de rooktipi
  • een eenvoudig spit maken
  • vis schoonmaken (één per persoon)
  • kip slachten en schoonmaken (één kip op ongeveer drie personen)
  • konijn slachten en schoonmaken (één konijn op ongeveer drie personen)
  • demonstratie vis fileren
  • uitbenen van de kip of het konijn
  • wat te consumeren van deze dieren zoals vlees, organen, bloed etc.
  • vis roken in een rooktipi
  • kippensoep maken in een kleien kookpot
  • konijn aan het spit
  • konijnenvlees op een andere manier grillen
  • aardappelen poffen

 

Citaten uit ons gastenboek

 

29-10-2012 | Slachten is een oergedrag wat mensen altijd hebben gedaan. Het slachten was voor mij persoonlijk een onderdeel om nog meer back to basic te gaan, meer richting het "oergevoel". Leerzaam om mee te maken is dat wanneer het dier zijn leven ontnomen is je bijna automatisch overschakeld naar de gedachten dat het vlees is ........ Rob

 

19-10-2011 | Het was lang zoeken naar iemand die me kon leren hoe je netjes van een intact dier tot een stuk eetbaar vlees komt: slachten. Het was een zekere nieuwsgierigheid en een gevoel van verantwoordelijkheid als vleeseter om dat proces te kennen.... Martin

 

 

   

   

 

   

 

 

   

   

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl