HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
FILMPJES
SHOP
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT
   

 

 

Cursus slachten en prehistorisch koken.

   

 

Het villen, plukken en schoonmaken van konijn, kip en vis werd tijdens dit programma behandeld. Vervolgens werd al dit gerespecteerde voedsel op een aantal prehistorische bereidingswijze klaargemaakt en later op de dag gegeten wat aangevuld werd met gepofte aardappelen zonder daarvoor aluminiumfolie te gebruiken.

 

Er stond deze dag relatief veel wind en nadat we onze bivakplaats enkele meters hadden verplaatst voor betere beschutting begon het werkelijke programma. Deelnemers met verschillende achtergronden in hun werk namen hieraan deel. Allereerst werden de nodige voorbereidingen zoals het maken van twee kampvuren getroffen waarna ik een demonstratie gaf hoe je forel kunt slachten en schoonmaken. Daarna was het de beurt aan de deelnemers die een ieder over zijn eigen forel beschikte. Later werden de kippen geslacht en geplukt en als laatste de konijnen gevild. Bij alle dieren werden alle eetbare delen aangegeven waarna het merendeels op primitieve wijze werd bereid. De vis werd gerookt en de kip en het konijn geroosterd.

 

 

 

   

 

 

   

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl