HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
FILMPJES
SHOP
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Schotland

 

 

 

6 t/m 14 oktober 2018 | Mallaig, Schotland

Over leven in de wildernis

 

Het hoogtepunt van deze opleiding ligt letterlijk maar ook figuurlijk in Schotland. Bijna al het geleerde zal tijdens deze prachtige week tot uiting komen. Zie het als een generale repetitie van het praktijkexamen dat zal volgen. Je wordt hier echt op de proef gesteld. Met volle bepakking trekken we langs de kust en door de bergen. Alle maaltijden neem je mee.

 
Deze expeditie in Schotland duurt 10 dagen. We beginnen in een presentatieruimte waar we het uitgebreid en alleen maar gaan hebben over paddenstoelen. Wat is een paddenstoel? Welke functie heeft het? Welke soorten zijn er? Kan je ze makkelijk herkennen? Enzovoorts. Vervolgens ga je er een paar zelf ontleden en schoonmaken. Je leert het tijdens deze dag. Na een heerlijke lunch gaan we 's middags het bos in om te kijken wat er qua voedsel te vinden is. Nu niet alleen maar paddenstoelen, maar ook andere natuurlijke voeding.
 
Persoonlijk hou ik ervan om te vissen waardoor ik het niet kan laten een hengel en fuiken mee te nemen. Er zal zeker nog vrije tijd te besteden zijn. Houdt daar dus rekening mee en zorg ervoor dat je iets kan doen om even te ontspannen.
 

Opleidingsinhoud

  • natuurlijke voeding

  • wat is een paddenstoel

  • presentatie van vele soorten tondel

 

Literatuur
Het boek

 

 

De meest magische techniek; vuur maken door middel van houtwrijving

 

Met gespleten hout en gekrulde stokken kan je altijd vuur maken; ook in het drijfnatte bos

 

Van dunne twijgen naar dikke boomstammen

 

 

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl