HOME
OVER ONS
Het team
Het logo
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
JAAROPLEIDING
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Mark Burg

 

Mark Burg is eigenaar en hoofdinstructeur van Wildernisschool Outback.

 

Mark is geboren op 5 augustus 1976. Hij is een gediplomeerd buitensportinstructeur in kanoën, sportklimmen, mountainbiken, hike en survival en hij heeft daarmee bijna 18 jaar werkervaring. Daarnaast is hij ook natuurgids, zeilinstructeur, divemaster, sportmasseur/verzorger en EHBO-instructeur.

 

Vanaf 2004 is hij lid van de planten-werkgroep KNNV Voorne (vereniging voor veldbiologie) waarbij hij zich soms aansluit bij inventarisaties. Verder doet hij veel aan zelfstudie over alles wat met de natuur te maken heeft. Zo observeert hij graag wilde dieren wat goed gecombineerd kan worden met zijn andere hobby´s; het maken van trektochten en vissen.


Zijn passie is het najagen van de kennis en vaardigheden die de jager-verzamelaars tijdens hun nomadisch bestaan hadden. Hij heeft twee weken lang kunnen proeven van de leefwijze van een Samische rendierhouder zoals die vandaag de dag is en heeft hij een paar dagen bij de oudste clan van de Maori's geleefd, waar hij, na een ceremonieel ontvangst volgens de traditie, nu ook toebehoort.

 

Zijn liefde voor de natuur is ook terug te zien voor zijn inzet bij de milieuorganisatie Greenpeace waar hij ruim 13 jaar activist was en hij heeft een klein jaar voor een dierenasiel honden heropvoed.

 

Mark begeleidt de activiteiten zelf en als het nodig is kan hij beroepen op de onderstaande (assisterende) instructeurs en gidsen die hem kunnen helpen tijdens één van onze programma's.

 


 

Kornel Taapke

 

Kornel Taapke is hoofdinstructeur bij Wildernisschool Outback.

 

Kornel is geboren op 29 juli 1976 en werkt in het dagelijks leven bij een sociale werkvoorziening in de groensector. Daarnaast organiseert en begeleidt hij actieve weekenden voor mensen met een beperking.

 

Sinds de middelbare school is hij actief als buitensportinstructeur en doet hij dit vooral graag met bijzondere groepen. Ook tijdens zijn HBO-opleiding tropische bosbouw bleef hij actief in de buitensport. Deze studie heeft hem de nodige buitenland ervaring gebracht. Na zijn studie heeft hij een paar jaar als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers gediend. Dit Korps opereert overal ter wereld en onder extreme omstandigheden. Zo kent hij zelf een survival verhaal aangezien hij is neergestort

in een helicopter. Kornel is getraind op bijna alle continenten en heeft gewerkt onder extreme omstandigheden. Hij heeft hier veel kennis en ervaring opgedaan die hij graag met anderen wilt delen.

 

Zijn twee grote passies is lopen en bos. Lopen doet hij graag met of zonder rugzak en het liefst zo ver mogelijk! Hardlopen hoort daar ook bij en wanneer hij de 60 km gepasseerd is krijgt hij pas echt de smaak te pakken.

 


 

Carl Van den Brande

 

Carl van den Brande is hoofdinstructeur bij Wildernisschool

Outback.

 

Carl was als kind veelal in bomen of in zijn kayak in poldersloten te vinden. Kamperen deed hij zoveel mogelijk in het wild of bij de boer, liefst bij water of in de bergen.

Tijdens zijn studie sloot hij zich aan
bij

SVAC Yeti, een bergsportvereniging,

waardoor hij vaak en langdurig in de bergen te vinden was. Iedere keer als hij

terugkeerde in deze wereld en na enkele dagen op hoogte in rots, sneeuw en ijs te hebben geleefd, was dit zo'n verademing dat hij zich steeds meer voor het buitenleven is gaan interesseren. Buitensport, natuurfotografie en overlevingstechnieken uitproberen waren mooie redenen om het

bos in te duiken.

 

Na zijn studie was hij allround buitensport instructeur voor diverse organisaties en (her)ontdekte hij naast het klimmen ook het kayakken, duiken/snorkelen, mountainbiken en zeilen. Bij het Greenpeace klim- en kanoteam leerde hij zijn vaardigheden in te zetten voor acties met doelstellingen over natuurbehoud en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dezelfde periode begon zijn huidige werk bij Bever Zwerfsport waardoor hij inmiddels een schat aan materiaal kennis heeft gekregen.

De laatste jaren staat bushcraft centraal in zijn leven omdat het zijn interesses bij elkaar brengt in één enkele levenshouding, namelijk; in harmonie leven met de natuur. Nieuwsgierigheid, creativiteit en respect hebben voor het natuurlijke proces zijn eigenschappen die hij graag ontwikkelt, ook om ze door te kunnen geven aan volgende generatie!

 

Naast assistent instructeur zijn Carl en Mark al enige jaren bevriend met elkaar. Bij het Greenpeace actieteam hebben ze elkaar leren kennen.

 

U kunt Carl tijdens de bushcraft cursussen, de survivals en/of trektochten tegenkomen.

 


 

Sebas Krispijn

 

Sebas Krispijn is assistent instructeur bij Wildernisschool Outback.

 

Sebas is geboren op 2 juni 1981. In het dagelijks leven werkt hij als docent lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs. Hij is gecertificeerd buitensportinstructeur in klimmen, mountainbiken, kanoën, hike en survival.

 

Tijdens zijn opleiding voor sportdocent heeft hij zijn certificaat behaald voor buitensportinstructeur. In de jaren daarna heeft hij zichzelf verder ontwikkeld in de buitensport. Zo heeft hij zijn brevet voor speleologie behaald en gaat hij regelmatig met backpack en/of kano op pad om zijn vaardigheden te onderhouden en aan te vullen. Ook heeft hij 4 jaar lang aan een lokale scoutinggroep leiding gegeven en begeleidt met het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten.

 

Tijdens een weekend met Mark en Carl is zijn passie voor bushcraft sterk ontwikkeld en is sindsdien bezig zichzelf hier steeds meer in te ontwikkelen. Primitieve vaardigheden en respect voor de natuur probeert hij daarbij ook over te brengen op de jeugd tijdens diverse weekenden per jaar.

 

Naast assistent instructeur zijn Sebas en Mark al enige jaren collega's en bevriend. Ze hebben elkaar leren kennen bij een buitensportbedrijf waar zij samen diverse projecten hebben uitgevoerd. 

 


 

Hennie Wiersma - den Dulk

 

Hennie Wiersma is natuurgids bij Wildernisschool Outback.

 

Hennie is als het even kan door weer en wind buiten en geniet ze van de natuur in welke vorm dan ook. Naast haar baan als projectleidster van sociale projecten reist zij enkele malen per jaar de wereld rond als reisleidster. Werken met groepen mensen is de rode draad in haar leven. Haar achtergrond is opbouwwerker HBO/Sociale academie met een afgeronde studie sociologie aan de Erasmus universiteit.

 

Haar gezin en de natuur komen op de eerste plaats. Er wordt gewandeld en geklommen, maar ook andere activiteiten schuwt zij niet zoals skiën en duiken.

 

Sinds 2011 is Hennie natuurgids bij het IVN

en Natuurmonumenten. Tijdens deze opleiding moest zij een masterproef voltooien en had zij als thema "Overleven in de duinen van Voorne" gekozen. Hierdoor heeft zij een goede basiskennis gekregen van met name de bruikbaarheid van planten. Het intrigeert haar om te weten te komen hoe je door middel van kennis van de natuur in staat bent te overleven.

 

Bij een training van Natuurmonumenten heeft zij Mark ontmoet en is haar interesse voor bushcraft gewekt. U kunt Hennie ontmoeten op één van de bushcraftdagen die in Rockanje wordt gehouden.

 


 

Ruud Knol

 

Ruud Knol is paddenstoelengids bij Wildernisschool Outback.

 

Ruud is lid van de NMV (Nederlandse Mycologische Vereniging) en één van de medewerkers aan het nationaal monitoringsproject. Bovendien werkt hij mee aan het karteren van paddestoelen; een project dat al tientallen jaren gaande is en

dat een gegevensbestand van inmiddels meer dan één miljoen waarnemingen heeft opgeleverd! Ruud is ook paddestoelen-

gids bij het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) en verzorgt hij diverse lezingen door het hele land.

 

Zijn allereerste kennismaking met paddestoelen dateert uit de jaren vijftig toen hij samen met zijn ouders, broer en zussen op zoek ging naar eetbare paddestoelen. De geur van gefruit eekhoorntjesbrood en

cantharel met knoflook en een uitje vergeet

hij nooit! Zijn basiskennis op het gebied van paddestoelen heeft hij opgedaan bij het IVN en de KNNV (vereniging voor veldbiologie).

 

In één dag zal Ruud ons wegwijs maken in de mystieke wereld van de paddestoel en met name de eetbaarheid en giftigheid daarvan. Dit gebeurt d.m.v. een diapresentatie waarin we veel soorten te zien krijgen en tijdens een wandeling. Op deze cursusdag zullen we echter geen paddestoelen voor consumptie verzamelen.

 

Tijdens de bushcraftdag eetbare paddenstoelen zult u Ruud ontmoeten.

 


 

Lotte Vos

Lotte is de vriendin van Mark Burg. 

 

Lotte is geboren op 30 november 1982 en werkt als teamcoördinator in een psychiatrisch ziekenhuis. De zorg gaat uit naar mensen met een persoonlijkheids-stoornis.

 

Haar passie is paardrijden wat zij vanaf haar achtste jaar al doet. Als eerste had zij een Shetlander genaamd Kees die inmiddels is overleden. Nu heeft ze een kruising Arabier genaamd Mickey die geboren is in 1999. Hierdoor is zij vele dagen op de manege te vinden en geeft ze sinds kort ook vrijwillig rijles aan haar vriendinnen op stal. Vanaf 1996 beoefend zij de western rijstijl dat zijn oorsprong heeft in het werk van de Amerikaanse cowboy.

 

In haar vrije tijd gaat ze graag samen met Mark en hun hond Rayo de natuur in voor

een strandwandeling, maar af en toe ook in een park of bos. Ook houdt ze ervan om met Mark mee op verkenning te gaan in diverse gebieden en landen. Zo is ze al een aantal keer in Zweden geweest en ligt de volgende tocht alweer in het verschiet.

 

U kunt Lotte bij alle programma's tegenkomen waar zij af en toe een helpende hand toesteekt, maar vooral haar rust opzoekt met bv een goed boek.

 


 

Rayo

 

Rayo is onze tracking expert in spé

bij Wildernisschool Outback.

 

Rayo is geboren op 28 oktober 2010 en is een kruising tussen een Duitse herder en

een Labrador. Op 27 maart 2011 heeft hij zijn intrede in het team gedaan.

 

Hij staat goed onder appèl waardoor het zelden nodig is om bij hem een riem om te doen. Hij doet namelijk alles voor ons en zeker als hij beloond wordt met een balletje

of lekker eten. In de toekomst zal er veel met hem worden getraind waardoor er in zijn

hok diverse diploma's komen te hangen. Daarnaast verstaat hij de hondentaal uitstekend.

 

Zijn passie is spelen, snuffelen, kluiven, graven en heel hard achter een bal aanrennen, deze pakt en vervolgens weer

netjes terugbrengt om hem voor je voeten

neer te leggen met de vraag om hem graag nog een keer ver weg te schoppen of te gooien.

 

Deze vrolijke rakker zal bij vele activiteiten aanwezig zijn.

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl