HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
HALFJAAROPLEIDING
Introductie
Basisweek België
Navigeren
Noorwegen, zomer
Noorwegen, winter
JAAROPLEIDING
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Halfjaaropleiding tot basis wildernisgids

 

 

 


De halfjaaropleiding tot basis wildernisgids is voor personen die getraind willen worden om zich te begeven en te bewegen in de wildernis. Deze opleiding is een afgeleide van onze jaaropleiding tot wildernisgids. Het grote verschil tussen de twee trajecten is de kennis die je over de flora en fauna opdoet. Tijdens deze halfjaaropleiding zijn lessen over deze onderwerpen minimaal terwijl dit tijdens de jaaropleiding uitgebreid wordt behandeld. Als je tijdens deze opleiding toch kennis over flora wilt opdoen dan is het mogelijk om hiernaast onze cursussen over natuurlijke voeding te volgen. Verder verschilt de inhoud tussen de twee opleidingen erg weinig, maar de leerstof zal tijdens de jaaropleiding wel uitgebreider worden behandeld aangezien daar de tijd voor is.

 
Onze doelstelling is om je veel onderwerpen eigen te maken zodat je alleen of met groepen verschillende gebieden op de wereld bewust, veilig en hierdoor vertrouwd en met plezier kunt betreden. Denk hierbij bv aan een meerdaagse trektocht of een langdurige bivak in onherbergzaam terrein. Je leert jezelf te oriënteren en navigeren in afgelegen gebieden en je doet uitgebreide kennis en vaardigheden over bushcraft en survival op. Denk hierbij aan verschillende manieren van vuur maken, shelter bouwen, omgaan met drinkwater, maar natuurlijk ook weerkunde. Dit zijn allemaal onderwerpen die je in mijn ogen als wildernisgids moet kennen. We zullen geen hardcore survivals uitvoeren waarbij je fysiek en mentaal afziet. Ook blijven we voornamelijk onder de boomgrens, maar in Noorwegen lopen we echter een keer over een bergtop. Hoogalpinisme zal niet aanbod komen. De leerstof volgt elkaar logisch op en diverse behandelde onderwerpen worden verwoven door het resterende opleidingsjaar. Voor deelname aan deze opleiding dien je over een gemiddelde conditie te beschikken en heb je geen specifieke vooropleiding of -kennis nodig. Wil je de verschillen tussen de halfjaar- en de jaaropleiding overzichtelijk zien? Klik dan hier.

 

Hieronder zie je een overzicht van het opleidingsjaar 2019/2020. Je kunt de afzonderlijke trajecten bekijken door op de link te klikken. Zo krijg je meer inzicht over de inhoud van deze opleiding tot basis wildernisgids.
 

 

 DATA 2019
 THEMA                                                 
 DAG EN TIJD LOCATIE
 INFO
 05-07 Introductie vr 09.30 tm 17.00
 Valkenswaard, Nederland klik hier
 17 t/m 24-07

 Basisweek België

 wo 20.00 tm wo 14.00

 Belvaux, België

 klik hier
 16 t/m 18-08 Navigeren vr 20.00 tm zo 17.00 Veluwe, Nederland
 klik hier
 28-8 t/m 5-9

 Noorwegen, zomer

 wo 07.00 tm do 22.00 Elga, Noorwegen klik hier
 20 t/m 27-11 Eigen vaardigheid
 wo 20.00 tm wo 17.00 zelf te bepalen
 nvt
 DATA 2020 THEMA
 DAG EN TIJD LOCATIE
 INFO
 13 t/m 21-02 Noorwegen, winter
 wo 13.00 tm vr 17.00 Elga, Noorwegen klik hier
 15-03 Diploma uitreiking za 14.00 tm 17.00 Beekbergen, Nederland nvt

 

 

Overige tijdsinvestering

Naast de bovenstaande trajecten dien je ook in het volgende te investeren:
  • het succesvol behalen van een EHB(B)O-diploma
  • ongeveer 24 uur aan huiswerk verrichten

Kosten

De totale kosten bedraagt € 2.250,- inclusief BTW, professionele begeleiding en alle overnachtingskosten. Hierbij zit ook inbegrepen de vliegtickets, lokaal vervoer en twee hotelovernachtingen met ontbijt voor de reizen naar Noorwegen. Exclusief zijn een paar studieboeken, alle overige maaltijden en drankjes, vervoer (carpoolen met medecursisten maakt het goedkoper) en verzekeringen. Betaling in 4 termijnen is mogelijk.
 
Over dit eerste opleidingsjaar van 2019/2020 is een kleine 10% korting gerekend. Voor het opleidingsjaar 2020/2021 zal de werkelijke prijs van € 2.495,- worden aangehouden.
 
Aantal deelnemers
Individueel inschrijven is mogelijk en zal naar verwachting het meest gebeuren. De opleiding gaat door als 8 personen zich definitief hebben aangemeld en het maximum aantal deelnemers voor deze opleiding is 16 personen.

 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door ons contactformulier in te vullen en te versturen. Vermeld je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Geef aan dat je je wilt inschrijven voor de opleiding tot wildernisgids met eventuele andere relevante informatie en vragen. Dan wordt de factuur samen met alle overige informatie voor je in orde gemaakt en naar je verzonden.
 
Vragen
Mocht je nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier of via e-mailadres info@wildernisschool.nl. Bellen kan ook naar het telefoonnummer +31 6 12100100.
Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl