HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
WORKSHOPS
HALFJAAROPLEIDING
JAAROPLEIDING
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

EEN STERVUUR

 

 

Een informatief filmpje over koken op een stervuur gefilmd in Noorwegen.

 

 

AVONTURIER HELMER LODDER MAAKT VUUR

 

 

Helmer Lodder start volgend jaar een expeditie waarbij hij op spierkracht een dubbele wereld circumnavigatie wilt maken waarbij hij diverse wereldrecordpogingen op zijn naam probeert te zetten. Helmer is bij Mark in training om diverse survivalskills op te doen. In dit filmpje ziet u hoe Helmer vuur maakt met zijn eigen gemaakte vuurboog. De reden waarom het lang duurt voordat hij het vuur heeft aangeblazen komt door het natte hooi.

 

 

COMPILATIEFILM EXTREME SURVIVALS 2012

 

 

Van de dit jaar twee uitgevoerde Extreme survival weken is één compilatiefilm gemaakt.

 

 

PARENDE ADDERS IN ZWEDEN

 

 

Tijdens een tweedaagse hike door Fulufjället National Park kwam ik samen met een deelnemer van de Extreme survival twee volgroeide parende adders tegen. De beige adder is het mannetje en de bruine is het vrouwtje. Zie hoe het mannetje als voorspel met schokkende bewegingen over het vrouwtje beweegt waarna ze voor langere tijd in elkaar verstrengeld zijn. Geslachtsgemeenschap hebben we echter niet waar kunnen nemen, maar dit kan zeker hebben plaatsgevonden. Dit hele schouwspel duurde precies een uur.

 

 

RUUD FELTKAMP'S VOORBEREIDING OP EXPEDITIE ROBINSON 2012

 

 

Enige tijd geleden had ik mezelf in een nieuwsbericht uitgelicht omdat er filmopnames waren gemaakt, maar deze dag draaide echter om Ruud Feltkamp van GTST!

 

 

MAKREELVANGST IN NOORWEGEN

 

 

U ziet hier hoe het leven aan de Noorse kust kan zijn wanneer u een vishengel bij u heeft. Een makreel wordt aan een gigantische mooi fjord gevangen en vervolgens schoongemaakt en bereidt boven een kampvuur. Bushcraft pur sang!

 

 

GEÏMPROVISEERDE MUIZENVAL WERKT

 

 

In het huis van de landeigenaresse werden muizenvallen geplaatst. De kat deed zijn uiterste best. Ik had al een aantal muizen uit mijn voorraadschuur verwijderd en toen de plaag van bosmuizen een tent van één van de deelnemers belaagde hielpen ook zij mee met de bestrijding. De dag hiervoor hadden we vallen, strikken en valstrikken behandeld wat nu goed van pas kwam. En het geroffel op de achtergrond zijn toch echt bladeren!

 

 

BOSMUIS HOUDT VAN WITTE KLAVER

 

 

Tijdens de bushcraftweek was er een plaag van bosmuizen rond onze bivak en in dit filmpje ziet u goed hoe een bosmuis witte klaver eet.

 

 

DEELNEMERS SUCCESVOL MET DE VUURBOOG

 

 

Vandaag zijn we gestart met de bushcraftweek in België en aan het einde van de dag kwamen twee technieken van vuur maken aan bod waaronder vuur maken met de vuurboog. Drie van de zes deelnemers waren hiermee zelfstandig succesvol en zelfs twee van hun breidde hun vuur uit met behulp van geveerde stokken.

 

 

VUUR MAKEN MET EEN FIRESTEEL

 

 

In dit filmpje ziet u hoe een cursist na een survivalcursus vuur maakt met een firesteel en deze vervolgens netjes uitbouwt. Met de firesteel krijgt hij het tondelmateriaal niet in één keer aan, dat is slechts een kwestie van meer oefenen, maar zoals u ziet gaat het vuurtje niet uit.

 

 

SURVIVALCURSUS IN DE BELGISCHE ARDENNEN

 

 

Een vriendengroep heeft in het voorjaar van 2012 een survivalcursus bij ons ondergaan. Tijdens dit lange weekend worden de basisvaardigheden van survival in korte tijd aangeleerd waarna het aan de groep was om twee dagen lang zonder slaapspullen en zonder eten en drinken bij zich te hebben te overleven in de Belgische wildernis.

 

 

BEVERS GESPOT TIJDENS SURVIVALWEEK

 

 

Tijdens een survivalweek voor ouders en kinderen hebben we bevers gespot. Op twee kilometer van onze hoofdlocatie in de Belgische Ardennen bevindt zich namelijk een beverburcht waar we regelmatig een kijkje nemen. Deze keer werden we getrakteerd op wel een hele bijzondere sessie...

 

 

VUUR MAKEN MET DE VUURBOOG

 

 

Zie hoe Mark Burg tijdens een bushcraftcursus vuur maken met een vuurboog demonstreert en daarbij de nodige uitleg geeft waarna de groep zelf deze techniek gaat beoefenen.

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl