HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Zeevoedsel
Eetbare paddestoelen
Eetbare insecten
Wildplukken
Verzamelaar
MET KINDEREN
WORKSHOPS
JAAROPLEIDING
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Eetbare planten 3

Dit is de periode dat de meeste bladeren zich uit de knoppen van bomen ontvouwen waardoor er een explosie aan groen te zien is. Een aantal van deze bladeren kunen we consumeren door ze bv rauw in een salade te verwerken. Verder staan we weer stil bij de kruidachtige planten, want er zijn er nu meer planten dan tijdens onze eerste cursus.

 

In Voornes Duin wordt deze cursus georganiseerd. Dit gebied is één van het soortenrijkste duingebied van West Europa en herbergt in ieder geval de meeste Nederlandse wilde planten. Op deze dag laten wij u een aantal planten zien die u kunt eten en hoe dit te verwerken is zoals bv rauw door een salade, gekookt als groente, als thee of koffie, als keukenkruid, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar soms proeven kan geen kwaad. Vooraf ontvangt u een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de derde van de reeks van zes eetbare planten cursussen die wij geven. Op deze dag behandelen we ongeveer 40 eetbare planten.

 

Als je je aanmeldt voor al onze eetbare planten cursussen, te weten nummers 1 t/m 6, ontvang je 10% korting op de totaalprijs. In totaal leer je dan ongeveer 200 eetbare soorten kennen. Boek je ook de cursussen zeevoedsel, eetbare paddenstoelen en eetbare insecten dan wordt er in totaal 15% korting berekent. Deze aanbieding geldt alleen als je je direct voor alle genoemde cursussen aanmeldt.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie         
 Nederland, Hellevoetsluis                                                         
 Datum 12-05-2019
 Tijdsduur van 9.30 tot ±15.30/16.30 uur
 Kosten

 € 59,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 6 - maximaal 16
 Inclusief

 overzichtslijst behandelde eetbare planten en gebruik loepje

 Exclusief lunch, drankjes, vervoer en verzekeringen
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 40 eetbare planten worden behandeld
  • enkele giftige planten worden behandeld
  • u ontvangt een informatieve overzichtslijst van alle behandelde planten
  • advies over het determineren van wilde en eetbare planten

 

Citaat uit ons gastenboek

 

13-07-2014 | Mooie dag gehad met de cursusdag van de Eetbare wilde planten deel 2 afgelopen vrijdag 11 juli 2014. Meer dan 50 soorten met eetbare delen zijn we tegengekomen. Van de meer gangbare soorten als Gewone Braam, Zilverschoon tot ook voor mij niet veel geziene soorten als Rode Ganzenvoet en Wilde Asperge. De natuur rondom Oostvoorne is zeer gevarieerd door verschillende biotoopjes en daardoor hebben we ook zoveel kunnen zien en leren. Van het eetbaar zijn van de cambium van sommige bomen en de wortels van het voor het overige wel giftige Salomonszegel, het kwam allemaal aan bod. En ook een zijstapje naar bushcraft als diersporen lezen wordt makkelijk gemaakt. Zo kwamen we vermoedelijk de poten van een dode meeuw tegen en Mark liet ons staaltje Sherlock Holmes zien van welk dier het beest heeft gepakt en welke plant je kan gebruiken om vuur mee te maken. Toppie! Juriaan van Beek.

 

 

   

   

 

   

 

 

   

   

 

   

 

   

 

   

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl