HOME
OVER ONS
NIEUWS
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
Eetbare planten 1
Eetbare planten 2
Eetbare planten 3
Eetbare planten 4
Eetbare planten 5
Eetbare planten 6
Zeevoedsel
Eetbare paddestoelen
Eetbare insecten
Wildplukken
Verzamelaar
MET KINDEREN
WORKSHOPS
JAAROPLEIDING
AGENDA
GASTENBOEK
IN DE MEDIA
SITEMAP
LINKS
FAQ
CONTACT

Eetbare planten 1

Aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar laten diverse planten zich al zien als er een warme periode aanbreekt. We trekken eropuit om deze soorten te bekijken waarbij wij aangeven wat je ervan kunt eten en hoe je deze eventueel culinair kunt gebruiken.

 

In Voornes wordt deze cursus georganiseerd. Dit gebied is één van het soortenrijkste duingebied van West Europa en herbergt in ieder geval de meeste Nederlandse wilde planten. Op deze dag laten wij je vele planten zien die je kunt eten of anders kunt verwerken in maaltijden of drankjes zoals bv rauw door een salade, gekookt als groente, als thee of koffiesurrogaat, keukenkruid, smaakmaker in dranken, etc. We verzamelen niets, maar proeven kan soms geen kwaad. Wel blijven we van de zeldzame soorten af. Ook staan we stil bij de giftige planten die we tegenkomen. Voorafgaand aan deze dag ontvang je een overzichtslijst van alle planten die we gaan behandelen met gedetailleerde informatie. Dit is de eerste van de reeks van zes eetbare planten cursussen die wij geven. Het is moeilijk om aan te geven hoeveel eetbare planten we op deze dag gaan behandelen aangezien het voorjaar vroeg of laat kan beginnen, maar naar verwachting passeren ongeveer 30 eetbare planten de revue.

 

Als je je aanmeldt voor al onze eetbare planten cursussen, te weten nummers 1 t/m 6, ontvang je 10% korting op de totaalprijs. In totaal leer je dan ongeveer 200 eetbare soorten kennen. Boek je ook de cursussen zeevoedsel, eetbare paddenstoelen en eetbare insecten dan wordt er in totaal 15% korting berekent. Deze aanbieding geldt alleen als je je direct voor alle genoemde cursussen aanmeldt.

 

 

 OVERIGE INFORMATIE
 Locatie         
 Nederland, Rockanje                                                                
 Datum

 30-03-2019

 31-03-2019
 Tijdsduur van 9.30 tot ±14.00/15.00 uur
 Kosten

 € 49,- per persoon

 Aantal deelnemers minimaal 6 - maximaal 16
 Inclusief

 overzichtslijst behandelde eetbare planten en gebruik loepje

 Exclusief lunch, drankjes, vervoer en verzekeringen
 Lees een verslag
 11-04-2014
 Aanmelden klik hier

 

 

Cursusinhoud

  • ongeveer 40 eetbare planten worden behandeld
  • een aantal zeer giftige planten worden behandeld
  • u ontvangt een informatieve overzichtslijst van alle behandelde planten
  • advies over het determineren van wilde en eetbare planten

 

Citaat uit ons gastenboek

 

01-09-2014 | In april en juli de cursus eetbare planten I en II bij Mark gevolgd. Erg leuk en leerzaam. Ik kijk inmiddels met andere ogen naar planten tijdens een wandeling. Wat groeit er dan veel eetbaars voor (en onder) onze voeten. Met behulp van een goed determinatie boekje (genoeg tips van Mark) vergroot je nog meer je kennis. Soms kwamen we in juli even in hetzelfde gebied als dat van april. Opmerkelijk hoeveel planten er dan ogenschijnlijk niet meer waren of waren verdrongen door andere soorten. Ben reuze benieuwd naar deel III op 20 september a.s. Paul de Vries. 

 

 

   

   

 

   

 

 

   

   

 

   

Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl