HOME
OVER ONS
NIEUWS
Nieuws 2015/2016
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2011/2012
Nieuws 2009/2010
BUSHCRAFT
SURVIVAL
VOEDING
MET KINDEREN
JAAROPLEIDING
NATUURBEWUSTZIJN
OP AANVRAAG
AGENDA
GASTENBOEK
LYNX
FAQ
CONTACT

   

   

Eetbare paddestoelendag in Hoenderloo.

 

Een dag die in het teken stond van eetbare paddestoelen. Helaas voor ons was het alweer in augustus dat de paddestoelen hun piek bereikten. Iets wat we niet in de hand hebben en waardoor we minder soorten dan gewenst tegenkwamen.

 

Zaterdagochtend arriveerden de deelnemers rond 10.00 uur in restaurant de Parelhoender in Hoenderloo. Hier hadden we een ruimte ingericht voor een diapresentatie en er lagen een aantal diverse boeken op een tafel gepresenteerd. Na een bak koffie of thee met een kleine muffin was het tijd om van start te gaan. 

 

Ruud Knol gaf een diapresentatie van diverse paddestoelen en vertelde aan de hand daarvan o.a. over het nut, de functie en over de bouw van paddestoelen. Daarna ging hij in op de vindplaatsen, vergiftigingstypen en eetbaarheid. De laatste twee onderwerpen zouden in het veld nog meer worden uitgediept.

 

Na de lunch, dat bestond uit een broodje ham, kaas en kroket met melk en jus d'orange, stapten we in de auto om naar de locatie te gaan waar de wandeling zou plaatsvinden. Ruim een uur later waren we nog maar een paar honderd meter van de parkeerplaats verwijdert. Er stonden, zoals gezegd, weinig soorten, maar genoeg om een hele middag te vullen! Sterker nog; tegen 16.00 uur eindingden we de dag omdat de vermoeiheid er bij een ieder in zat.

 

Tijdens deze cursus gaven we aan dat we absoluut niet propageren om paddestoelen in Nederland te plukken voor consumptie! In de Scandinavische en de meeste Oost Europesche landen is het wel toegestaan om paddestoelen te verzamelen voor consumptie. Deze cursus is alleen bedoeld om kennis te verkrijgen van eetbare, maar ook gitfige paddestoelen en hoe de eetbare soorten te bereiden.

 

 
Wildernisschool Outback | kvk: 24489991  | info@wildernisschool.nl